Azanki PUPPY – Kość do żucia z insektami, siemieniem lnianym, jeżyną i probiotykiem 10cm/35g
Naturalny gryzak w postaci kości do żucia dla szczeniąt i młodych psów wszystkich ras.
Jednymi z podstawowych potrzeb psów są: gryzienie, lizanie i żucie. Te czynności są bardzo istotne u wszystkich psów, niezależnie od wieku. Jednak nasiloną potrzebę możemy zaobserwować wśród szczeniaków i młodych psów. Aby zaspokoić naturalne potrzeby wszystkich czworonogów powstały kości do żucia.
Azanki to w 100% naturalne przysmaki dla wszystkich psów. Bez dodatku zbóż, sztucznych barwników i konserwantów. Wyprodukowane z wysokiej jakości skór, z dodatkiem superfoods, o wysokiej zawartości kolagenu. Wyjątkowe i smakowite połączenie zmielonej skóry wołowej oraz hipoalergicznego białka owadów i aromatycznego żwacza z dodatkami wspierającymi rozwój juniorów: siemieniem lnianym, jeżyną, probiotykiem i kurkumą.
Zalety podawania gryzaków do żucia dla psa:
- stanowią dobre urozmaicenie codziennej diety psa,
- dzięki różnym nadzieniom i smakom, pozwalają dostarczyć dodatkowych wartości odżywczych (witamin, minerałów czy białka),
- są świetną nagrodą po treningu i w trakcie adaptacji do nowych sytuacji,
- są zdrową formą rozrywki na dłużej, która jednocześnie zaspokaja jedne z najważniejszych, codziennych potrzeb psów jakimi są lizanie, gryzienie i żucie,
- są sposobem na psią nudę,
- gryzienie przysmaku pozwala wzmocnić mięśnie szczęki oraz żuchwy,
- w przypadku szczeniaków dodatkowo masują dziąsła oraz uczą gryzienia pokarmu.
Skład: skóra wołowa 90.5%, insekty 4%, żwacz wołowy 2%, siemię lnu 2% jeżyna 0.5%, probiotyk 0.5%, kurkuma 0.5%.
Składniki analityczne: białko surowe 86,8%, tłuszcz surowy 3,3%, popiół surowy 2,7%, włókno surowe 1,2%.
Zalecenia dotyczące karmienia: Przysmak przeznaczony dla szczeniąt. Zaleca się podawanie od 1-2 gryzaków dziennie. Produkt należy podawać między posiłkami i zapewnić psu dostęp do świeżej wody. Gryzak podawać psu tylko pod nadzorem opiekuna.
Rozmiar: 10cm/35g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
