Kość do żucia dla psa Owca w skórze łososia z jeżyną
Aby zaspokoić naturalne potrzeby wszystkich psiaków powstała nowa i alternatywna linia kości do żucia dla psów na bazie skóry owczej, wzbogacona o różne prozdrowotne dodatki.
Owca w skórze łososia z jeżyną to innowacyjny gryzak, który przede wszystkim ma za zadanie zapewnić długą rozrywkę, wyciszyć i odprężyć Twojego psa. Ponadto, żucie i gryzienie pozytywnie wpływa na psychikę pupili, wprowadzając je w stan odprężenia i relaksu.
Dlaczego funkcyjne kości do żucia?
Dobór poszczególnych składników gryzaka został dokładnie przemyślany, gdyż ma określone zadanie do spełnienia. Nadzienie wypełniające kość z powodzeniem może być podawany psom z alergią na drób i wołowinę. To również dobry wybór dla podopiecznych stawiających na prawidłową pracę jelit, serca oraz masę ciała.
Sheep line to seria gryzaków wytwarzana w Polsce, której celem jest dostarczenie do organizmu psa niezbędnych składników odżywczych. Te psie przysmaki powstały z nieprzetworzonych komponentów, gdzie głównymi składnikami są: skóra owcza, skóra łososia, dynia, jeżyny oraz cynk i biotyna.
Co znajdziemy w składzie?
- Skóra Owcza – równie trwała alternatywa dla skóry wołowej. Hipoalergiczny surowiec, o kuszącym zapachu, pozwalający się cieszyć gryzakiem przez długi czas.
- Skóra z Łososia – skóra z łososia to nie tylko smakowity dodatek, ale także dostarczenie kwasów omega-3, które wspierają prawidłową pracę serca i układu odpornościowego psiaka.
- Dynia – to niskokaloryczne i sycące warzywo będące naturalnym bogactwem witamin (A, C i K) oraz źródłem błonnika pomocnego w regulacji procesów trawienia.
- Mieszanka mineralna (biotyna i cynk) – biotyna, zwana witaminą piękna, jest niezbędna do utrzymania zdrowej skóry i sierści oraz uczestniczy w procesach metabolicznych, pomagając psiemu organizmowi w trawieniu białek, węglowodanów i tłuszczów. Cynk odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu układu odpornościowego, pomagając w zwalczaniu infekcji organizmu, jest także niezbędny do regeneracji skóry psa.
- Jeżyny – purpurowe owoce, które w pełni zasługują na miano superfood. Są bogate w antyoksydanty, takie jak witamina C i E, które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników i wspierają ogólną odporność organizmu. Dostarczają cennych witamin i minerałów (witaminę K, magnez, mangan) oraz błonnika pokarmowego, który wspomaga trawienie, reguluje poziom glukozy we krwi i pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi czworonoga.
Skóra użyta do produkcji kości Sheep line jest w 100% naturalna, niebarwiona. Poddawana jedynie 3 tygodniowemu procesowi suszenia w niskiej temperaturze (między 25℃ a 28℃). Suszenie w takiej temperaturze pozwala na zachowanie cennych właściwości odżywczych wszystkich składników. Spoiwem funkcyjnych kości do żucia jest kolagen naturalnie występujący w skórze.
Struktura kości w korzystny sposób wpływa na zęby oraz dziąsła psa. Podczas podgryzania, ten twardy gryzak czyści zęby usuwając z nich resztki jedzenia, pozostawiając je gładkie oraz zapobiegając ich zżółknieniu.
Rozmiar kości (12 cm) jest uniwersalny, dzięki temu pies każdej wielkości będzie mógł czerpać przyjemność z gryzienia funkcyjnych kości od Sytej Michy.
Zalety podawania funkcyjnych kości do żucia dla psa:
- kości stanowią dobre urozmaicenie codziennej diety psa,
- smakowite nadzienie pozwala dostarczyć dodatkowych wartości odżywczych (witamin, minerałów, białka),
- są świetną nagrodą podczas treningów oraz motywatorem w trakcie adaptacji do nowych sytuacji,
- są doskonałą, zdrową formą rozrywki na dłużej, która jednocześnie zaspokaja jedne z najważniejszych, codziennych potrzeb jakimi są lizanie, gryzienie i żucie,
- należą do naturalnych gryzaków pozwalających zachować zdrowe zęby, wzmocnić mięśnie szczęki oraz żuchwy,
- w przypadku szczeniaków dodatkowo masują dziąsła oraz uczą gryzienia podawanego pokarmu.
Podając kość do żucia od Sytej Michy pamiętaj o zapewnieniu swojemu pupilowi dostępu do świeżej wody.
Skład: Skóra owcza 87%, skóra z łososia 10%, dynia 1,5%, mieszanka mineralna* 1% zagęszczony sok z jeżyny 0,5%
*Dodatki dietetyczne/kg: biotyna 4000μg, cynk (3b609) 12mg
Skład analityczny:
Białko surowe – 81%
Tłuszcz surowy – 11.9%
Włókno surowe – 1.2%
Popiół surowy – 0.7%
Kaloryczność: 452kcal/100g
